Waltham

Kohottaa kuntoa ja vähentää stressin riskiä… Hankkisitko lemmikin?

Uusi tutkimus kertoo, että tie parempaan terveyteen ja terveellisempään elämään on hyvin yksinkertainen: hanki lemmikki. Uuden tutkimuksen mukaan lemmikkien omistajat eivät ole vain paremmassa kunnossa, he ovat myös vähemmän stressaantuneita ja osaavat toimia paremmin sosiaalisissa tilanteissa.

Varmista, että koira tai kissa saa liikuntaa ja kohtuullisen määrän ravitsevaa ruokaa, sillä se on hyväksi nelijalkaiselle perheenjäsenelle, kuten myös kaksijalkaiselle omistajalle. Alansa johtavan englantilaisen Waltham Centre for Pet Nutrition keskuksen tutkimus osoittaa, että ihmiset, joilla on seuraa lemmikeistä ovat paremmassa fyysisessä kunnossa, sosiaalisempia sekä huomattavasti vähemmän stressaantuneita.

Waltham on kerännyt tietoa useista kansainvälisistä tutkimuksista, jotka kaikki yksiselitteisesti painottavat, että lemmikin kanssa yhdessäololla on myönteinen vaikutus lapsiin, aikuisiin ja vanhuksiin. “Koiran läheisyyden aikaansaaman positiivisen vaikutusten tarjoaminen mahdollisimman monen tarvitsevan ulottuville oli aikanaan myös suomalaisen Kaverikoiratoiminnan ideana. Kaverikoirat on toimintamalli, jossa tavalliset perhekoirat omistajineen voivat tuoda iloa ja lämpöä erityisryhmien arkeen,” kertoo Kirsi Salmijärvi Suomen Kennelliitosta

Syke laskee kun silität kissaasi tai rapsutat koiraasi
Lemmikin omistajat kertovat kuinka piristävää on käydä pitkällä metsälenkillä iloisen koiran kanssa tai kuinka rentouttavaa on tulla kotiin pitkän työpäivän päätteeksi ja saada tervehdys häntää heiluttavalta perheenjäseneltä. Siihen on syynsä. Useat mittaukset osoittavat, että koiran tai kissan halailu laskee sykettä. “Eläinten positiivinen vaikutus ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin on ollut tiedossa pitkään, mutta vasta viime vuosikymmenten tieteellisten tutkimusten tulokset eläinten terapeuttisista vaikutuksista ovat tehneet eläinavusteisesta toiminnasta tieteellisesti tunnustettua,” kertoo Kirsi Salmijärvi Kennelliitosta

Waltham

Laajat tutkimukset osoittavat myös, että vuorovaikutus lemmikkien kanssa voi edesauttaa vähentämään hermostuneisuutta ja ahdistuneisuuden tunnetta sekä auttaa helpottamaan stressiperäisiä oireita, osittain siksi, että koiranomistajat elävät aktiivisempaa elämää.

Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jota tehdään yhdessä tavallisen kotikoiran ja sen omistajan kanssa. “Kaverikoirat vierailevat esimerkiksi vanhainkodeissa, kouluissa, päiväkodeissa ja päiväkeskuksissa tapaamassa lapsia, kehitysvammaisia ja vanhuksia. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana yli 1 000 vapaaehtoista koirakkoa eri puolilla Suomea” kertoo Kennelliiton Kirsi Salmijärvi tyytyväisenä.

Waltham

Kutsutaan usein lapsen parhaaksi ystäväksi
Eläkeläiset eivät ole ainoita, jotka voivat hyvin kun saavat olla nelijalkaisten ystäviemme kanssa. Brittiläinen tutkimus osoittaa, että lemmikeillä voi olla erityinen rooli lasten elämässä ja heidän kasvatuksessaan. Lapset puhuvat usein koirasta, kissasta tai kanista parhaana ystävänään. Lemmikin omistaminen edesauttaa lasta oppimaan vastuuta, empatiaa ja huolenpitoa.

Kaverikoirien keskeisenä tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja arjen piristäminen. Monet lapset ovat kertoneet, että koira tai kissa on heidän paras kaveri, jolle voi kertoa vaikka salaisuuksia kertoo Kirsi Salmijärvi Kennelliitosta. Lemmikeillä onkin tärkeä tehtävä tunnetasolla ja ne vaikuttavat ihmisen turvallisuudentunteeseen, kuten liikkumiseen ja yleiseen aktiivisuuteen.

Johtavana lemmikkiravitsemuksen ja -hyvinvoinnin asiantuntija Waltham on edistänyt muun muassa kissojen ja koirien ravitsemustilan ja terveydentilan rajapinnat yhdistävää sekä ihmisen ja lemmikin vuorovaikutuksen tutkimusta.

Waltham Centre for Pet Nutrition –tutkimusyksikkö on jo yli 50 vuoden ajan keskittynyt edistykselliseen tieteelliseen tutkimustyöhön. Waltham sijaitsee Englannin Leicestershiressa. Se on nykyaikaiset standardit täyttävä tutkimuskeskus, joka mahdollistaa lemmikin tarpeet käytännöllisellä tavalla täyttävien, innovatiivisten ruokien tutkimuksen ja kehitystyön. Walthamin tutkimusta hyödynnetään myös Marsin globaalien lemmikkiruokien tuotekehityksessä.

Lue lisää Walthamista >>
/waltham.aspx